Under ytan!
april 17, 2013
Hålla fokus oavsett läget
april 19, 2013

Jag har haft besök av en av mina fina klienter och vi samtalade såklart om hälsa men också om allt vad som händer i livet i stort. 

Jag vill att du ska välj att vara stark, tränad och gå på rätt bränsle säger jag. Inte bara för att nå dina nu närmaste ljuvliga mål utan för allt som du kommer möta och stöta på i ditt liv och jag i mitt. Hade jag inte varit stark den gången jag stod inför min första operation hade nog mitt liv sett helt annorlunda ut idag.

De år som gått sedan dess har jag satsat på återhämtning och det har åtminstone tagit längre tid att återfå vitaliteten om jag inte  varit, ja det låter korkat  men jag var liksom beredd på olycka. Att göra sig beredd på allt spännande och det som också kan ske helt oväntat, all glädje men också små hinder och tråkigheter som kommer dyka upp i våra liv är livsviktigt tycker jag.

När vi satt och pratade så kände jag just känslan. Att vara tacksam för vad jag har och jag börjar nu så här” mitt i livet” ana hemligheten med att lyckas i relationer. Om det så är min relation till mig själv, till min man, barn, barnbarn, jobbrelationer eller vilka relationer som helst. Jag tror att koden är att lära sig att tycka om och att förstå /älska den relation man har hittat, fått eller valt. Visa uppskattning. Titta sig omkring och fatta hur lycklig och förmögen man faktiskt redan är på allt man har att vara glad för just för att jag har de här relationerna. 

Det jag fått erfara de senaste åren i form av sjukdom kan jag nog inte kalla något annat än bakslag. Många tankar, känslor, nya sätt att förhålla mig till min kropp, stress och gråt försöker jag numera att använda som kunskap att ha med mig i resten av mitt liv. När det just nu i livet är lugnt och en behaglig ro så är det skönt att ha den erfarenheten med mig och jag vet med mig själv att ingenting är för evigt. 

Något hände den dagen jag fyllde 50 år. Något som fått mig att rucka på prestige, ordning och reda. Något som gav mig nya ögon att det sedan det blev några kämpiga år med sjukdom räknar jag in som tunga lektioner i Livets skola men som jag fixade tentan till. Imorgon får vi se om jag klarat nästa tenta! Jag känner det på mig  – Jag har “pluggat” tillräckligt hoppas och tror jag! 

2 Comments

  1. Marlene skriver:

    Fina Lotta!
    Kram
    Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *