Låt mig alltid få gå på moln
februari 21, 2018
Papayasmoothie efter simning och powerwalk! Lycka!
februari 24, 2018

Har du bästa formen någonsin  luckost dig kanske känner många med mig  … hur hittar man bästa formen  så här mitt i livet?

Om man ska prata lite golf så hörde jag igår om en kvinna som hade 23 i handicap när hon fyllde 65 år. Idag är hon 82 år och har 9 i handicap. Vilken kvinna!  En fin förebild för många av oss golfkvinnor. Det går alltid att utvecklas!

Om istället pratar hälsa så gäller det att hitta sina bästa relationer, kost och rörelseval.

När jag för sex år sedan vaknade upp  med nya förutsättningar i livet. Jag var alltså permanent stomiopererad med äggstockar och livmoder bortopererad, avsågad svanskota, delar av bäckenbotten muskulatur avlägsnad och tjocktarmen stympad och med en rumpa som är igen sydd blev livet till en början som en svart mardröm.

 

Efter en tids återhämtning valde jag ändå mina att sätt  gå vidare på. Vad har man att välja på?

Jag valde först att  finna en kost för att kunna äta och dricka mig så vital som det går med hjälp av kost och vissa kosttillskott och inte att förglömma med mina älskade örter och på det sättet finna den naturliga kvinnliga balansen i livet. Högst upp på min önskelista nu – Vara vital livet ut!

Vegetariska soppor smoothies  och juicer  är superkost för mig  och som finns i min dagliga vardag.

I morse startade jag med en smoothie och mangostan som är lyx hemma – vardagslyx här i Hua Hin.

Mango och blåbärssmoothie! Jag är så glad att jag kånkade med Gerberakeramiken hemifrån. 

Mangosmoothie med blåbär

1,5 dl grekisk  yoghurt eller annat val som veg. mjölk. Här är det lite svårt att hitta mina allra bäst val så jag tar det bästa jag kan hitta.

2 tsk blåbärspulver Holistic använder jag när jag är på de här breddgraderna som jag är idag . Hemma i Sverige hade det blivit blåbären som plockades i somras och ligger och väntar i frysen.

½ st.  mango skalad urkärnad och  i skivor

1  st. lime skalad och skuren i delar

5 st.  hackade osaltade cashewnötter

Mixa och toppa med mango och de hackade cashewnötterna

Magiska blomma

Jag använder varken syntetiska eller bioidentiska hormoner. Det är svåra beslut men att istället för att lägga till ämnen i min kropp som jag inte riktigt kan kontrollera har jag valt att lägga till det jag känner till väl och att avstå från eller minska på sånt som jag vet stressar och minskar vitaliteten. Det är bara mitt val och ditt kan vara något annat.

Efter min senaste operation valde jag att titta på helheten i ännu större utsträckning än innan vetskapen om att min kropp var i behov av ännu en större operation.

Vad är hönan och vad är ägget. När kroppen ger mig värmetoppar eller en gråtattack utan anledning har jag tidigare trott att det är så livet är och att de mesta  beror på att mina könshormoner fått sig en rejäl törn av operationerna.

Nu har jag valt att säga till mig själv: Är det inte att göra det lite väl enkelt för dig och i alla fall ställa mig några kontrollfrågor.

  • Hur har du tagit hand om din kost de sista dagarna?
  • Hur har din träning varit?
  • Hur många timmar sömn har du gett din kropp den här veckan?
  • Hur har du vårdat dina relationer?
  • Har något stressat dig och fått dig känslomässigt ur balans.?
  • Har du valt ren kost i din vardag så fria från kemikalier som det bara går?

De perioder jag kunnat svara ja på alla mina egna kontrollfrågor har jag oftast haft en bra kvinnlig balans. Alla vi kvinnor har olika förutsättningar. Är olika känsliga. Har olika miljöer att leva i. Ta god rådgivning i dina val att hitta en kvinnlig balans.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *