Jag vill uppleva mirakel stora som små!
juli 20, 2018
Hej augusti!
augusti 2, 2018

Hallon och svartvinbärssmoothie

Sommaren här uppe i Dalarna bärens paradis ger lugn i själen.

Bärplock ger frid

När jag mår bra i både kropp och själ känner jag att det goda livet är på riktigt. Morgondopp, kvällsdopp bärplockning och småprat med grannarna. Det är sånt som ger frid. Det är det som känns som det viktigast – att ha frid!

Jag är så tacksam för alla hjälp och bär jag fått av vännen Ulla

Det svårt att inte älska våra underbara svenska hälsobomber – våra underbara bär. Tala om supermat!

Här uppe i Dalarna är just nu hallonen svarta röda och vita vinbär helt underbara. Värre är det med lingon och blåbär ja ni vet ju alla att regnet har uteblivit och vi har en rejäl torka.

Jag försöker fylla mina frysar med vad naturens bär bjuder och känner mig rik som ett troll efter gårdagens heldags plock!  Jag njuter av färska solmogna nyplockade bär till mina frukostar och sen får frysen fyllas på med resten.

Sunnaheds blå druvor – svarta vinbär

Jag känner mig lite som Tomtebobarnen som ska fylla förråden inför höst och vinter det är bråda tider! Det är spännande att gå omkring bland buskarna som är fyllda med bär i sällskap av fjärilar, småkryp men också en del nässlor. Hur som helst är det väldigt meditativt att plocka alla fina bär!   Frid – på riktigt

Ha en fin dag men visst dämpas glädjen av sommaren när vi vet om alla bränder runt omkring oss, det lämnar förstås ingen av oss oberörd. 

Hallon och svartvinbärssmoothie

Njuter av morgonens Hallon och svartvinbärssmoothie!

1 dl svarta vinbär

2 dl hallon

1/2 dl valfri  havredryck

Mixa och njut av underbar näringstät smoothie!

Svarta vinbärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som söker den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av en frukost som motverkar åldrande njuter av dessa svarta vinbär som också innehåller omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka solmogna bär. Jag du chansen fyll frysen med alla sommarens solmogna bär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *