Dalalycka
november 4, 2018
En bitterljuv juicevän – Karela
november 20, 2018

Bananer

Bananen har två läger äta eller inte äta och har fått ett litet dåligt rykte i sockerdebatten.

Hua Hins bananer

Nu sitter jag här på vår lilla terrass i Hua Hin igen och på direkten när man sätter ner väskan i huset får jag andra kostrutiner såklart. Frukosten lunchen och så middagen på stan. Ät det som serveras, växer och vad som är matkultur där du är. Ja så tänker jag och försöker göra det så bra jag kan även när vi lever här i Hua Hin.  Jag gillar inte att ge förbud det sätter bara griller i huvudet på mig. Däremot älskar jag och letar alltid inspiration till vad jag ska stoppa i magen vart jag än befinner mig.

Vår vår vän och chaufför Sopha ger oss fina gåvor som ananas bananer och mango.

Frukter som vi njuter av till frukost lunch och  mellanmål. En banan innehåller ca 100 kilokalorier och är så behändig på så många sätt tycker jag.

Bananer

Ja så klart funderar jag på bananen med sitt socker men det är ett naturliga sockerinnehåll hur som helst och bananen innehåller rikligt av fibrer pektin och stärkelse. Stärkelsen som är mat till våra goda bakterier i tjocktarmen och pektin som ger skydd till tjocktarmen. En medelstor banan innehåller även rikliga mängder av mineralen kalium drygt 400 milligram. Kalium behövs i vår kropp för att bland annat reglera våra hjärt och muskelfunktioner. Bananen innehåller även mineralerna magnesium koppar och mangan men även vitamin – C och vitamin – A.

 

Bananen innehåller aminosyran tryptofan som är viktig för att kroppen ska kunna producera serotonin och melatonin som gör oss lugna och ger oss en god nattsömn.  Så prova att ta en bit banan innan det är dags att krypa i säng och släcka lampan och säga God Natt.

 

Ja säger JA till dig du underbara banan som finns i min fruktsallad, i min smoothie och i golfbagen om kraften helt plötsligt skulle svika. Denna praktiska supergoda mättande och näringstäta frukt får följa med i min låda med näringstäta favoriter här i Hua Hin.

Bananer

Tänk om det är så att vi alla blir lite snällare av bananer. Bananens innehåll av tryptofan som behöves för att producera serotonin som i sin tur gör oss lugna gör att det kommer en sån bra tanke till mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *