Avokado – en superfrukt för vår inre och yttre skönhet!
januari 12, 2018
Januari söndag med en skön köksterapi
januari 15, 2018

En favoritsoppa

Avokado en underbar ”skönhetsboostare” som återfuktar din hud från insidan – på riktigt. Den tanken inspirera mig när så mycket numera sker på konstgjord väg när det gäller vår yttre skönhet.  

Avokado är inte bara min favoritfrukt – Nästan alla älskar avokado. En frukt fylld med hälsosamma fetter. Jag gillar tanken att den både kan förebygga rynkor och förbättra kapaciteten i våra hjärnkontor. Att äta avokado är att bry sig om sin yttre och inre skönhet och sitt välmående!

Avokado en frukt vi alla älskar

Avokado är en riktig superfrukt och en lite skönhetsbomb där det lena fruktköttet är fyllt med vitaminer, mineraler, hälsosamma fettsyror och antioxidanter.

Omega 3 fettsyrorna kan stödja huden och bevara huden slät,  bromsa bildandet av rynkor och hålla vårt sinne alert. Avokado innehåller även oljesyra, en byggsten för omega 9, som är en bra mjukgörare för huden och verkar antiinflammatoriskt.

Avokado är toppen på buffén

Avokado innehåller E-vitamin som bland annat  kan hjälpa till att bevara huden mjuk, smidig från insidan och är också en vitamin som kan ge håret en frisk och fin kvalitet. Kaliumhalten är också hög i avokadon vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Det finns bra med fibrer, folsyra och vitamin C, A och B och mineralen magnesium.

                 Favoritsoppor 

Avokado och spenatsoppa Till 4 portioner

1 påse färsk babyspenat

3 avokado

1,5 l ekologisk buljong (färdig)

1 vitlöksklyfta


2 schalottenlök skalad och hackad

1 tsk lime eller citronsaft


1 msk kokosolja till stekning

2 msk färsk hackad basilika

1 bit fetaost


1 msk olivolja


salt och svartpeppar

Mixa fetost med olivolja till en fetaostcreme.
Fräs lök och spenat i kokosfett under omrörning. Tillsätt buljongen och låt koka upp en minut. Ta av kastrullen från plattan.
Dela avokadorna och gröp ur innehållet och tillsätt till de övriga ingredienserna. Mixa soppan. Tillsätt citronjuicen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Häll upp soppan i soppskålar och dekorera med basilika och citron. Servera fetostkrämen till soppan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *