Världsstomidagen den 3 oktober
oktober 3, 2015
Du gör min dag!
oktober 7, 2015

Hösten har anlänt även om det är bedårande vacker, varm och solig så blir de ljusa timmarna allt färre. Jag träffar, vänner och klienter känner att stressen påverkar negativt och det gäller absolut även undertecknad mellan varven.

Något jag varmt vill rekommendera nu det börjar dra ihop sig till höst är att börja med ett dagligt intag av D-vitamin. Jag som inte vill eller kan göra som björnen som går i ide under vår mörkaste tid. För mig är D-vitamin ett trumf jag har i bakfickan för att kunna älska och vara förtjust i även de mörkaste dagarna under höst och vinter.

D-vitamin är ett fettlösligt vitamin/hormon och bildas i huden när du vistas i solen.D-vitamin är nödvändigt för upptag av kalcium och fosfor till ben- och tanduppbyggnad och motverkar hål i tänderna.

Hud och hår mår bra av att du har en bra D-vitaminbalans och listan med argument för att man ska vara noga med att undvika D -vitaminbrist kan göras lång. Till exempel behövs D-vitamin för ett starkt immunförsvar, för att hålla förkylning borta, hjälpa till med ett gott humör, motverka hjärt och kärlsjukdomar och hålla mage/tarm i gång.

Även hormonnivåer påverkas av D-vitaminet.

D-vitamin finns också i vår kost ibland annat i ägg, fet fisk och i kantareller men det krävs orimliga mängder för att få i sig dagsbehovet.

Jag tycker ändå att jag startat sent D-vitamin. Vi människor behöver mycket ljus för att få tillräcklig med D-vitamin från solen och det känns inte alls tillräckligt som det varit och som det kommer bli… Allmänt rekommendera dagligt intag av D-vitamin är 2000 IU/dag.

Visst är det härligt med tända ljus nu när mörkret så sakteliga smyger på oss  men det är ändå hög tid att boosta med D-vitamin.

Nu har jag även lagt till Juice Plus till mina egna gröna älskade juicer och smoothies. Jag gör det för att säkerställa att jag har ett 100 procentigt “försäkringsskydd” på mitt sätt. Juice Plus är ett kosttillskott men klassat som Raw food – naturlig bra mat. 100 % rena NO GMO, inget gluten och ingen laktos.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *