Njuter av flärd och glamour så mycket jag kan!
oktober 26, 2012
Inbrott!
oktober 29, 2012

Gnat och tjat ska ur mitt liv (men oj vad svårt ). Jag försöker utrota gnällighet både att syssla med själv men även att lyssna på. Jag vet själv hur jag känner när någon tar upp pinsamma sanningar som ger mig dåligt samvete och tar jag bort massa gnat borde det vara mycket enklare att nå ”Bästa formen någonsin” på tid.

Igår var vi hos Cissi, Per och gulliga barnbarnen Ella och Philip. Vi blev bjudna på en helt fantastisk koreansk middag. Jättekul och gott!

Jag hade lovat mig själv att inte ta upp samtalsämnet ” Vad händer i jul ” men sen så flög någonting i mig när jag såg fina Ella i sin röda kalasklänning och rätt som det var så sa jag det ändå.- Hur blir det med julen i år då? Den frågan som jag kan ana och förstå är lite laddad och stressande. Jag blev inte heller klokare på julfirandet och nu jag fortsätter jag med en ny lektion i med min eget komponerade  ”Anti tjat skola” istället. Den som kommer  göra livet ännu skönare ochavkopplande för mig och min omgivning.

  • Stötta/hjälpa andra med goda påminnelser och inspiration istället för tjat. Tex bröllopsdag 🙂
  • Hjälpsamhet för att lösa andras frustration och dåliga samvete. Jag kan åka/ringa/fixa …
  • Röstnivå och tonfall är avgörande (en gnällig ton är förbjudet- Big No!) Jag kan bara gå till mig själv när jag ser vissa nummer som dyker upp på en från början snällt vilande mobil.  Jag anar redan innan jag svarat att samtalet kommer ge mig dåligt samvete.
  • Inspirera till vad jag önskar ska hända och lära mig förstå att mina förväntningar är bara mina egna
  • Påminna mig om att andra kan göra saker på sitt sätt och i sin takt och nå samma önskade resultat.
  • Skapa och hålla en glad miljö runt hem och jobb
  • Ta bort tidsfällor som gör att tiden blir alldeles för knapp och negativ stress kommer som ett brev på posten
  • Inte ge skuldkänslor till någon eller till mig själv.
  • Hålla alla mina löften och bara lova det jag kan hålla!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *