Mamma fyller år!
mars 23, 2017
Vi har en skön dag på Fyrudden!
april 16, 2017

 

Våra väskor stod packade och sen kom väderprognosen! Snö, kyla och halkvarningar uppe i Dalarna. Vi fick ändra riktning på vår resa och hamnade istället  på landet i vårt sommarhus som ligger i Stockholmsskärgård.

Det blev ett underbart 3 års kalas hos fina Ludde på Långfredagen. Ett kalas som vi annars hade missat!

Ludde fyller 3 år Hurra Hurra Hurra Hurra!

Så himla härligt att  även ändrade planer kan bli så bra. Jag började påskaftonen i lugn och ro med en lång frukost. “Övernattad havregrynsgröt” grön juice med nässlor och kirskål och lite fruktsallad. Livets goda finns i naturen!

Långfrukost på Fyrudden

Efter frukosten  blev det full fart. Sommarhuset på Fyrudden som skulle få vakna så sakteliga nästa helg fick sig en snabb påskstädning och vips så var det påskhelg ute i Stockholms skärgård.

Kirskål och nässelshots

4 små glas:

3 cm ingefära

1 äpple i bitar

½ citron

3 nävar kirskål

1 näve späda färska nässlor

 Skala citron och ingefära. Pressa citron, äpple kirskål,nässlor och ingefära. Häll upp i glas och servera direkt.

 

Jag älskar mina burkar med med kall havregrynsgröt  som jag idag löst upp i en mandelmjölk. Det blir oftast  mandelmjölk hemma hos oss men du väljer vad som är bäst för dig.

Kvällen innan förbereder jag min burk med havregryn och ställer in i kylen över natten. På morgonen väljer jag vad jag vill ha till gröten när jag tagit ut den ur kylen. Jag använder alltid en glasburk som jag kan skruva på ett lock på. Det händer ju att jag vill ta med min burk till jobbet och äta min frukost där om det nu inte råkar vara en skön påskledighet!

 Övernattad havregrynsgröt  

1 burk

1 dl havregryn

1 dl mandelmjölk ( du kan välja vilken mjölk som passar dig)

Topping:

1 msk svarta vinbär

Blanda havregryn och mjölk i en glasburk och låt den stå svalt under natten.

På morgonen: Rör om gröten och toppa med svarta vinbär. Färdigt!

Tips: Du kan röra i mosad bananer, bär, eller nötter eller jag vad vill om jag vill ha mer av det goda i gröten.

 Min bror med familj  och min dotter med familj kom ut till  oss och vårt sommarhus och huset blev fullt av nära och kära. Vi njöt av skratt,  trevlig prat och massor av härliga påskprimörer. Vem kan vara lyckligare än jag att ha dem hos oss.

The Family! 

Idag snöar det och jag lyssnar på YouTube    Baby It’s Cold Outside .Lyssna du med den passar lika bra idag som till jul!  Lite härlig vårvinterkänsla med fina vårblommor inne och snöflingor ut.

Det finns en skön känsla  i kroppen att vara mitt uppe i en skön påskhelg och ha massor kvar av ledigheten!

Jag finns på instagram som “marremyra”.  Igår startade jag ett nytt konto på instagram som jag funderat på länge. Jag kallar det  “marleneslittlekitchen”. Jag älskar mina små kök i stan, på Fyrudden och i Dalarna! Välkomna till mina kök!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *