Ogräs nej gröna delikatesser från naturens skafferi!
maj 21, 2015
Missa inte denna chans (Du är välkommen även om du inte tänker springa Marathon)
maj 26, 2015

Alla goda ting är tre Hakets golfpremiär – Bro Hofs golftävling med Birdie Golf – Underbara Sunnanhed

Jag säger det igen – jag får nypa mig i armen – Sunnanhed –  Oresjön Du förför mig!

Massor med tankar får snurra fritt när jag vandrar ner till min favoritplats intill Oresjön och samtidigt när tankar flyger runt känns det skönt att få röra på sig. Sommaren är här men frosten den här morgonen gör Nygårdsbacken alldeles vit så sommaren lägg i en växel till står: Färdiga- klara- köööör! Ljuset finns här, solen bara en liten ingrediens till som värme sen så…Jag har haft underbara dagar för kroppen, själen och hjärtat!

Godmorgon!

Golf Med underbara Hakettjejerna på Ingarö och sen en lördag på fina Bro Hofs Slott! Tack snälla Jenny Hagman för att vi fick komma och spela Birdie Golfs tävling.

Nu sitter jag uppe i Sunnanhed – ödmjukt tacksam för allt!

Jag vet inget bättre ställe att få ladda min kropp och själ än här i lugna vackra Sunnanhed. All vacker natur jag får vila mina lite morgontrötta ögon på gör att jag blir så där alldeles lycklig när jag går i mina egna tankar en gök ropar och jag tror att det är en västergök – bästergök Här uppe känner jag mig så där skönt att bara vara Marlene.

Det är till den här lilla gården jag längtar och vill åka till när det är dags för batteriladdning även om ibland det blir korta visiter. Dalarnas unika natur ger vilken tilltufsad själ som helst ny energi. Just nu känns det som att jag behöver massor med god Dalaenergi så det gäller att noggrant packa ner lite extra av den energin som finns här för att sen kunna använda i vardagen nere i Stockholm. Jag har bestämt mig för att vara extra utvilad och full av energi när jag tar tag i nästa välfyllda vecka som kommer att bjuda på massor med stora nya äventyr!

Det är så lyxigt att ta fram bären från frysen – dom som vi plockade  förra sommaren – solmogna och sprängfyllda med näring!  

Bärsmoothie

Till en skål behöver du!

1 dl hallon

1 dl svarta vinbär

1 dl dl hjortron

½ dl lingon

½ banan

1 skopa osötat proteinpulver

1 dl mandelmjölk eller vilken yoghurt eller mjölk du väljer att använda.

Mixa och toppa med svarta vinbär, röda vinbär och hallon ( Jag har även lite lyxig Harsyra som topping idag – Naturen är magisk!) Njut!

Sunnanheds egna blåsvarta druvor” – Svarta vinbär!

Bärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som letar den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av att dricka något som motverkar åldrande njuter av dessa svarta vinbär som också innehåller omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka i sommar och njut av de frysta till dess.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *