En ny tid är här!
januari 10, 2018
Avokado – en superfrukt för vår inre och yttre skönhet!
januari 12, 2018

Min älskade plockarbox

Ja, kanske ligger det i generna!

Farmor klädde sig i färgglada kläder. Min egen fina  far var en duktig kurbitsmålare och målade härligt färgglada tavlor med massor med Dalakänsla.

Min älskade plockarbox

Pappa hade en ända pekpinne till mig när jag som barn satt med mina färgkritor. Han sa: Måla aldrig med svarta kritor Marlene.

Det har hållit i sig så  ”Ja visst” är glada färger bäst. Jag njuter än idag av pappas fina målningar. Jag använder färgerna mer i maten än vad min pappa gjorde men hans tavlor gör mig alltid så himla glad!

Färger i vår kost ger oftast en positiv signal om att frukterna, bären, och grönsakerna är fulla av superfina näringsämnen. Näringsämnen som ger oss reparationsmöjligheter, vitalitet, stärker vårt immunförsvar och är antiinflammatoriska. Just nu när det är influensa tider och att ladda med immunstärkande juicer och smoothies eller som jag njöt av i dag en frukt och bär sallad.

Jag väljer att tro att denna palett av färger gör oss vitala och är otroligt föryngrande och immunstärkande för våra kroppar. Att avstå från frukt och bär kan bara vara förödande och gör att vi åldras i förtid!

Bär frukt och alla grönsaker passar min mun!

Idag tog jag fram härliga svarta vinbär och lingon som jag fick med mig hem av fina grannarna i Dalarna. Hackade i lite frukt och toppade med en alldeles nygjord granola.

Frukost hemma hos Marlene

Morot och apelsin juice

Till 2 glas juice behöver du:

2 medelstora morötter

1 “tumme” ingefära

1/2 tumme färsk gurkmeja

1 apelsin

1/2 citron

Juica alla ingredienser och njut av en härlig immunstärkande boost!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *