Livets skola
maj 19, 2012
Marlene det duger inte!
maj 21, 2012

Fick ett just ett brev/mail från en god vän som berättade att hans dotter fått ett epilepsianfall och det visade sig finnas en tumör i hjärnan. Hon är redan opererad och allt har gott bra tack och lov. Får rysningar och får ännu en ny påminnelse om att livet är skört. Skickar varma tankar till henne och hela familjen så klart!

Mitt formtoppsprojekt går vidare. Jag checkar av min form och konstaterar iskallt att min ämnesomsättning har sjunkit i takt med att jag blivit blir äldre. Det är inte bara att skaka av sig ett kilo efter en långhelg. Det gick när jag var 35 år men inte nu när jag är 54 år och det är knepigare att behålla muskelmassan vid en ökad ålder. Hjälp nu låter jag som en pensionär men vad jag egentligen vill säga är att min muskelmassa har rejält förbättrats nu när jag ”formtoppar” efter att jag ganska snabbt tappade muskelmassa i samband med mina stomi/tarmoperationer och den bedrövliga tiden innan. För att hjälpa kroppen lite på traven använder jag mig mycket av av kryddor som sätter fart på förbränningen inte bara för de hjälper mig att få igång ämnesomsättningen utan för att chili, curry, ingefära, koriander, pepparrot, vitlök och fransk senap ger mig så mycket härliga smaker som förgyller min mat. Jag blir varm av kryddorna och det betyder att min värmeproduktion/ förbränningen ökar. Härlig känsla!

Det är toppen att jag är igång med cirkelträningen och löpningen. Nu är det faktiskt snart nio månader sedan jag gjorde mitt första försök att börja träna igen efter att jag blivit stomiopererad. Trodde aldrig ens att jag skulle våga mig till ett gym med påse på magen. Jag är så glad att jag tog steget och ökade på mina promenader med mer träning på gym. Det behövs verkligen! En kalkyl jag pratar om varje dag på jobbet med mina klienter är: Ju mer muskler du har desto mer energi förbrukas! Det gäller även mig! Idag ska löprundan få bli lite längre och lite backigare än förra rundan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *