Jag har flyttat min lilla skrivarlya för att få ny grön inspiration!
februari 13, 2015
Rensar i stressdjungeln
februari 18, 2015

Det är Kinesikt nyår och det firas med massor med fyrverkerier och att det är bara morgon och solen skiner som aldrig förr verkar inte ha någon betydelse.

Det är en fantastisk morgon här i Thailand.  Ett litet paradis där jag nu har förmånen att få arbetsro, skriva, ha tid till långa promenader, njuta av långa simturer, golfa, gå på stranden och att få göra alla mina juicer och smoothies i en underbar miljö. Ödmjukt tacksam för den här tiden!

Igår morse njöt vi av en härlig smoothiebowl och idag fick en grön juice bli startskottet!

Till två smoothiebowls behöver du:

2 dl valfri osötad yoghurt

2 msk linfrön

1 apelsin

1 msk kokosolja

Mixa alla ingredienser i en blender.
Toppa med apelsin, linfrö och granola.

 

Broccolijuice med apelsin och gurka ( ju mer man läser om broccolin desto mer förstår jag att det är en drottning bland allt det gröna)

Till 4 små glas

1 brocollistånd

2 apelsiner

1 liten gurka

1 lime

1 “tumme” ingefära

Juica och njut av den här lilla hälsofyrverkeriet.

 

Linfrön

Ljuvliga små linfrön använder jag ofta i mina smoothies. Linfrön är en bra källa till omega 3 men för att komma åt fettsyran måste du krossa dina linfrön. Jag föredrar att köpa hela och ”mortla” dom eller mixa dom i min smoothie. Det känns bättre att ha ny ”mortlade” linfrön eftersom linfrön som är krossade härsknar lätt. Tänk på att förvara dina linfrön i kylen!

Linfrön innehåller även en del protein. Ett annat plus är att de är rika på kalium och järn. Jag tänker ofta på att finna fytoöstrogener till min individuella kost och i linfrön finns fytoöstrogener som kallas lignaner som kan stödja en östrogenbalans.

Ett annat sätt att få i sig fettsyrorna är att ta Du kan göra livet enklare med att ta en sked linfröolja i din smoothie. Jag maximerar mitt intag av linfrön till en matsked per dag med tanke på att linfrönas skal innehåller ämnen som kan vara skadliga i för stora mängder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *