43 dagar kvar till min 10-åriga bröllopsdag!
september 28, 2013
Saltrik kost när vi som barn hässjade hö
oktober 1, 2013

Skönt med en solig höstsöndag och nu erkänner för mig själv – Det är dags igen med lite upprensning. Jag ska fylla “ge bort kassar” och ”kasta kassar” och det är mer än nödvändigt. Det får bli min största genomgång på 10 år och inför en kommande flytt känns det viktigt. Mina flyttlådor får bli mina symboler för att det kommer bli en händelserik höst och säkert en lång tid framöver. Jag har en känsla av att den här hösten blir fylld av händelser som kommer förändra både mitt privat och i arbetsliv – jag är förväntansfull. Genom livet har jag lärt mig att så fort jag har bytt väg eller mist/träffat något eller någon har nya vägar öppnats och nu ska det ut och provköras på många nya vägar – det borde betyda att det blir en spännande höst! Inför en 10 årig bröllopsdag städar jag nu inför nästa 10 år.

För att jag ska behålla energin och för att jag ska orka gå upp i numera den kolsvarta ottan och spela golf är D-vitaminen viktig. Jag har känt att mörkret gjort mig lite sömnig på mornarna så jag har ökar på mitt intag av D-vitamin. D-vitamin är nödvändigt och extra viktig nu när mörkret närmar sig, jag tänker på upptag et av kalcium och fosfor till ben- och tänder men också på hud och hår som mår bra av att man har en bra D-vitaminbalans men sen kan listan göras lång med fler argument för att du ska vara supernoga med att undvika D-vitaminbrist. Till exempel behövs D-vitamin för ett starkt immunförsvar, för att hålla förkylning borta, hjälpa till för att ge ett gott humör, motverka hjärt och kärlsjukdomar och hålla mage/tarm i gång och motverkar sömnproblem.

Även hormonnivåer påverkas av D-vitaminet.D-vitamin finns i vår kost ibland annat i ägg, fet fisk och i kantareller men det krävs orimliga mängder för att få i sig dagsbehovet.Ta tillskott med D-vitamin under vår mörka årstid.  Jag brukar rekommendera ett dagligt intag av minst 2000 IU/dag.

Visst är det härligt med tända ljus men tänk på att ta ett extra tillskott av D- vitamin!  Nu laddar jag för en känslosam och fantastisk höst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *